kezdőoldal
Városnézések
Budapesti városnézés autóval vagy gyalogosan (3-8 óra)
 A városnézés időtartama igénytől függően 3 és 8 óra között változhat. A városnézés időtartamtól függetlenül lehet gyalogos vagy autós. Példaként két túra, ezen belül a program az Ön igényei szerint alakítható.
 


Egy háromórás gyalogos városnézés során a következő látványosságokat járjuk be: Szt. István Bazilika, Szabadság tér, Parlament, Lánchíd, Várnegyed a Mátyás Templommal és a Halászbástyával.
 


Egy nyolcórás VIP autós városnézés során a következő látványosságokat járjuk be: Hősök tere, Városliget a Vajdahunyad Várával, Széchenyi fürdő, Andrássy út, Opera, Zsinagóga, Szt. István Bazilika, Szabadság tér, Parlament, Nagycsarnok (ahol az ebédet is el lehet fogyasztani), Rakpart, Margit híd, Fő utca, Király fürdő, Várnegyed (a Polgári negyed a Mátyás Templommal és a Halászbástyával, valamint a Királyi Palota), Gellért hegy, Lánchíd.
 


Az egyes utak útvonala függ az indulási és érkezési helytől, a meglátogatott látványosságok száma és az egyes helyeken eltöltött idő a túra időtartamától és a közlekedési módtól (gyalogos vagy autós) függ. Továbbá minden esetben igazíthatók az egyéni igényekhez.
 


A javasolt túrák csak a Szt. István Bazilika belső megtekintését tartalmazzák. Természetesen más műemlékek megtekintése is lehetséges, a túra időtartamának meghosszabbításával.
 


Díj:
 


Egy háromórás gyalogos városnézés díja 90 €, minden további óra díja 30 €.
 


Egy nyolcórás gyalogos városnézés díja összesen 240 €.
 


Autós városnézésre kérje külön ajánlatomat.
 


A belépőjegyek, az étel és italfogyasztás, és egyéb járulékos költségek külön fizetendők.
 


 

Ár: 90 - 240 EUR - túra megrendelése
 Cigányzenés vacsora, utána a városi panoráma megtekintése (3 óra)
 A szállodától indulás egyéni VIP transzferrel és kísérővel egy hagyományos magyaros étterembe, ahol cigányzenével kísért vacsora várja a vendéget. A vacsorát követően a szállodába visszamenet a kísérője megmutatja a kivilágított várost a Gellért hegy tetejéről. A díj tartalmazza az egyéni VIP transzfer és a kísérő díját. A fogyasztás és más járulékos költségek külön fizetendők.
 


 

Ár: 180 EUR - túra megrendelése
 Opera-est, melyet magyaros vacsora követ (5 óra)
 Szeptembertől júniusig a Budapesti Opera változatos programmal, a világ leghíresebb zeneszerzőinek műveivel várja a látogatókat. Ennek a programnak a keretében kísérője egyéni VIP transzferrel elkíséri Önöket az Operaházba, a XIX. század egyik legszebb épületébe. Az előadás után egy gyönyörű, szintén a város egyik legszebb étterem várja Önöket egy vacsorára. Vacsora után az egyéni transzfer visszaviszi Önöket a szállodába. A díj tartalmazza az egyéni VIP transzfert és az Operajegy árát. A fogyasztás és más járulékos költségek külön fizetendők.
 


 


A program megvalósíthatósága függ attól, hogy az adott estére van-e még szabad Operajegy.
 


 

Ár: 250 EUR - túra megrendelése
 Budapest esti fényei (3 óra)
 Esti városnézésre hívjuk Önöket. Nyáron – május elejétől szeptember végéig (az időjárás függvényében) – a belvárosi sétát gyalogosan tesszük meg. Az útvonalat úgy határoztuk meg, hogy éppen a Duna partjára érjünk, amikor a városi közvilágítást felkapcsolják, és a szétáradó fény beborítja a város legszebb épületeit. Télen – október elejétől április végéig (az időjárás függvényében) – a városnézést VIP autóval tesszük meg.
 

Ár: 90 / 180 EUR - túra megrendelése
 Budapest ízei (3 óra)
 A magyar gasztronómia rejtelmeibe vezetjük be Önöket. A gyalogos séta a Nagycsarnoknál indul, ahol felfedezheti a magyar konyhában használt összetevőket, és ahol néhány magyar specialitást is megkóstolhat. Ezután, egy kb. kétórás séta során, miközben megtekintjük a Belváros legszebb építészeti remekműveit is, folytatjuk újabb kulináris specialitások felfedezését. Igény szerint a séta egy háromfogásos ebéddel vagy egy borkóstolóval zárulhat.
 

Ár: 120 EUR - túra megrendelése
 A zsidó Budapest - félnapos (4 óra)
 Bemutatjuk a budapesti és a magyarországi zsidó közösség életének főbb eseményeit, megtekintjük a zsidónegyed három legfontosabb zsinagógáját, valamint a negyed egyéb érdekességeit. Igény szerint a gyalogos séta egy háromfogásos zsidó ebéddel vagy egy borkóstolóval zárulhat. Az ár a belépőjegyeket tartalmazza.
 

Ár: 150 EUR - túra megrendelése
 A zsidó Budapest - egésznapos (7 óra)
 A zsidónegyed megtekintését követően (ld. félnapos programot) megtekintjük a Duna-parti „Cipők” Holokauszt-emlékművet, majd ellátogatunk a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba. A sétát gyalog és tömegközlekedési eszközökkel tesszük meg (a belépő jegyeket az ár tartalmazza).
 

Ár: 240 EUR - túra megrendelése
 Budapest kommunista öröksége - félnapos (4 óra)
 Bemutatjuk az 1945 és 1990 között hatalmon levő kommunista rendszer évtizedeinek maradványait. Az autós túra során ellátogatunk a Szoborparkba, aztán olyan negyedek megtekintésével térünk vissza a városba, amelyet kifejezetten a munkások számára építettek, majd – az elérhetőség függvényében – megmutatjuk, mi maradt azokból a nagy üzemekből, amelyek a kommunista ideológia nagyságát voltak hivatottak hirdetni. A túra egy olyan háromfogásos ebéddel zárul, amilyen ételeket mi is ettünk hajdanán a menzán. A túrát VIP autóval tesszük meg, de igény szerint az elmúlt időket megidézendő Trabanttal, Wartburggal vagy Barkasszal is mehetünk.
 

Ár: 270 EUR - túra megrendelése
 Budapest kommunista öröksége - egésznapos (7 óra)
 Ennek a programnak a keretében a Szoborpark megtekintését követően (ld. félnapos programot), elautózunk Dunaújvárosba, az „első szocialista városba”, melyet azért hoztak létre, hogy ott a semmiből megteremtsék a magyar nehézipart. A város arculata ma is jól tükrözi ezeket az időket. Ebédünket is itt töltjük el, egy régi időket idéző étteremben. Majd visszaindulunk Budapestre, hazafelé megtekintjük azokat a negyedeket, amelyeket kifejezetten a munkások számára építettek, majd – az elérhetőség függvényében – megmutatjuk, mi maradt azokból a nagy üzemekből, amelyek a kommunista ideológia nagyságát voltak hivatottak hirdetni. A túrát VIP autóval tesszük meg.
 

Ár: 450 EUR - túra megrendelése
 Régi idők nyomában (7 óra)
 Egyéni VIP transzferrel Szentendrére, a barokk-mediterrán hangulatú kisvárosba. Séta és szabadidő után a szabadtéri Skanzen megtekintése. Ezután egy háromfogásos ebéd várja a vendégeket egy, a „régi szép időket” idéző nosztalgia étteremben. Majd Aquincum, a római város megtekintése: az amfiteátrum és a szabadtéri múzeum meglátogatása. Ezt követően a VIP transzfer elviszi Önöket a Királyfürdőbe, egy eredeti török fürdőbe, ahol a délután hátralevő részét eltölthetik. A fürdőbelépőt a program tartalmazza. A program időtartamába a fürdőben töltött idő nem számít bele.
 

Ár: 480 EUR - túra megrendelése
 Budapest világörökségi helyei (4 óra)
 Azokat a nevezetességeket tekintjük meg, amelyek az UNESCO világörökségi listáján is szerepelnek. Az általános városnéző túrától ez annyiban különbözik, hogy a VIP autós túra során nagyobb hangsúlyt fektetünk az érintett nevezetességekre. Ide tartozik a Hősök tere, az Andrássy út, a Duna két partja és a Várnegyed.
 

Ár: 240 EUR - túra megrendelése
 Budapest fürdői (4 óra)
 A VIP autós túra során meglátogatjuk Budapest főbb fürdőit, és bemutatjuk azok történetét. Előbb a budai oldalon, azután a pesti oldalon. A program végén elvisszük Önöket a Széchenyi fürdőbe, ahol a következő órákat eltölthetik. (A program időtartamába a fürdőben töltött idő nem számít bele, a fürdő belépőjegy külön megvásárolandó.)
 

Ár: 240 EUR - túra megrendelése
 Budapesti dombok kisvasúttal (4 óra)
 Ennek a programnak a keretében megmutatjuk a budai dombok titkait. Túrázunk egyet a budai dombok között, először a Fogaskerekűvel, majd a Gyermekvasúttal, és végül a Ligebővel. Közben meglátogatjuk Budapest legmagasabb pontját, a János hegyi Erzsébet-kilátót (526m), amelyhez egy kb. félórás erdei sétával jutunk el. (A Libegő időjárás függvényében vehető igénybe, szél vagy eső esetén helyette villamosra szállunk, viszont a János hegyi kilátót sajnos ki kell hagynunk.) A túrát gyalog és tömegközlekedési eszközökkel tesszük meg (a jegyeket az ár tartalmazza.)
 

Ár: 150 EUR - túra megrendelése
 Budapest rejtett arcai (3 óra)
 Ennek a programnak a keretében megmutatjuk Budapest rejtett arcait. A séta során bemutatjuk Budapest különböző negyedeit, amelyek mindegyikének saját története van, mégis egy nagy egésznek, a ma ismert fővárosunk szerves részeit képezik. A túrát gyalog és tömegközlekedési eszközökkel tesszük meg (a jegyeket az ár tartalmazza).
 

Ár: 120 EUR - túra megrendelése
 Hajókirándulás a Dunán (1 - 2,5 óra)
 A sétahajózás során egy kellemes órát tölthetnek el napközben a Duna Bella hajó, este pedig a Legenda hajó fedélzetén, miközben gyönyörködhetnek Buda és Pest gyönyörű panorámájában. Napközben a hajós sétát egy egyórás Margit-szigeti vezetett séta egészítheti ki. Az étterem hajók fedélzetén étkezéssel egybekötött látványhajókázáson vehetnek részt. Az étkezés történhet à la carte (fogyasztás szerint fizetendő) vagy menü szerint (ennek árát tartalmazza a hajójegy). A program elérhetősége az évszakok szerint változik. A programhoz kérhető külön egyéni transzfer és idegenvezető-kísérő, amely külön fizetendő.
 

Ár: 50 - 200 EUR (két fő részére) - túra megrendelése
 Telefon: +36 30 364 6406
 

Skype: noemianna
 

info@budapest-tour-guide.hu
 

www.budapest-tour-guide.hu
  Ez Széchey Noémi, budapesti privát idegenvezető honlapja | Minden jog fenntartva, 2012-2023 | A honlapot a TDS Kft. készítette | Linkek | Oldaltérkép
 


Az ön idegenvezetője | Túrák és programok | Gyógyturizmus | Feltétlek | Egyéb szolgáltatások | Online üzenet | Hasznos információk